ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το εκπαιδευτικό υλικό «Ένα πάρκο για τα πουλιά και τους ανθρώπους» περιλαμβάνει δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό υλικό «Πουλιά των κήπων και πάρκων» που εκδόθηκε το 2010 από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, καθώς και νέες δραστηριότητες που σχεδιάσθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού Προγράμματος «Δίκτυο Αδόμητων χώρων: Για τα πουλιά και τους ανθρώπους».

Η έκδοση αυτή προτείνει την εφαρμογή ενός ετήσιου προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με πεδίο δράσης τους αδόμητους χώρους, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με δράσεις προστασίας τους και κυρίως να τους εντάξουν στην καθημερινότητά τους.  

Κατεβάστε το υλικό και τις επιμέρους δραστηριότητες:

Ένα πάρκο για τα πουλιά και τους ανθρώπους.pdf

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δραστηριότητα 2

Κάρτες: 9 πουλιά των πάρκων.pdf

Δραστηριότητα 3

Οδηγός αναγνώρισης πουλιών.pdf

Δραστηριότητα 5

Παρουσίαση: Ένα πάρκο για τα πουλιά και τους ανθρώπους.pdf

Δραστηριότητα 7

Τα μικρά πλάσματα που ζουν πλάι μας.pdf

ΑΦΙΣΑ

Τα πουλιά της πόλης.pdf

ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΛΑΙ ΜΑΣ

Κοτσύφια, Κουκουβάγιες, χελιδόνια, παπαδίτσες και πολλά άλλα πουλιά ζουν πλάι μας. Η έκδοση «Φροντίζοντας τα πουλιά που ζουν πλάι μας» περιγράφει μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε διαφορετικά είδη πουλιών μέσα στις πόλεις, τα χωριά και τα περίχωρά τους και να τα βοηθήσουμε να επιβιώσουν.

Φροντίζοντας τα πουλιά που ζουν πλάι μας.pdf

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Ένα παιχνίδι που μας ξεναγεί στα μυστικά του Πάρκου. Γνώρισε τους ενοίκους του Πάρκου, ακολούθησέ τους και ολοκλήρωσε τις αποστολές που θα σου δώσουν. Βοήθησέ τους να αναδείξουν το Πάρκο τους σε νικητή του διαγωνισμού για το «Ιδανικό Αστικό Πάρκο της Χρονιάς»!

Η περιπέτεια ξεκινά!

Απαιτούμενα για το παιχνίδι:

  • Λήψη της εφαρμογής Aris: http://arisgames.org/get-aris/
  • Χρήση φορητής συσκευής iPhone, iPod touch, iPad
  • Πρόσβαση στο διαδίκτυο (3G ή Wi-Fi)
  • Αναζήτηση του παιχνιδιού με τον τίτλο «Μια βόλτα στο Πάρκο»

Η ανάπτυξη του παιχνιδιού έγινε με τη χρήση της πλατφόρμας ARIS 2.0 (http://arisgames.org/) για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS. Η συγκεκριμένη έκδοση του παιχνιδιού έχει χωροθετηθεί στην έκταση του Πάρκου «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον Αττικής.